Automate your Marketing
with Womplify




 
.:: Armin N Ainura Kesayangan Umi ::.

By: Sy Armin Darwisy n Sy Ainura

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 22-Jun-2010 00:34 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan @Saigon

depan old post office


Wednesday, 10-Dec-2008 07:10 Email | Share | | Bookmark
edisi memanjat version Ainura...

sukanye dia...
sambil goyang kaki...
 
View all 4 photos...


:: bgn pagi, kejut ummi bgn subuh and siap2 pegi keje
:: smbil tunggu ummi siap, dia menjerit dr dlm bb coat dia...menjerit sekuat hati lak tu...sian abg tk dpt tido dgn lena...hehe
:: pandai panggil 'Ayah', ummi tak tau lah sama ada adik mmg betul2 sebut 'Ayah' ataupun secara kebetulan...apa pendapat korang??adakah bb sebesar itu dh boleh follow apa yg kita ckp....mmg sebutan dia agak clear...musykil tul ummi
::

edisi memanjat version Abg Armin



Friday, 28-Nov-2008 03:48 Email | Share | | Bookmark
car seats....

skang ni kerajaan dah nak gubal undang-undang penggunaan baby car seat, mcm mana? apa persediaan and apa pendapat korang....

kalo anak2 sy ni mmg sy ajar duduk atas kerusi tu....senang....kalo2 nk kena bwk diorg tanpa ayah disisi...hehehe....ummi sorang2 bwk kete...sapa nk pegang adik??kalo armin kecik2 dulu....ummi nk kena hntr pegi rumah pak ngah kt lestari puchong, sblm ummi g keje kt UPM...time tu tkde pembantu rumah mak tok....huishh!!! nasib baik masa tu armin dh biasa dok atas car seat....adik pun, ms ada bibik dulu pun ummi suruh gk dia letak atas seat tu....tk kasi dia pegang.....tp, biasa la budak2 mula2 nk belajar, of course la dia menangis...ye dak??!! bibik korang yg baik tu, konon2 sedih and kesian tgk adik nangis2.....habis kalo tk dibiasakan mcm mana nk jadi kebiasaan!!
tp skang adik dah ok......sbb skang tiap2 pagi pegi taska...adik mmg kena duduk atas kerusi kalo tk cmner ummi nak bwk kete?kalo perjalanan jauh pun, nmpk cm lebih selesa diorg ni tido....and yg lebih penting ummi pun boleh tido sekali

tp ummi ada nmpk sesetangah org yg memasang car seat ni kt seat depan....salah tu!! salah satu sebab kenapa dilarang memasang car seat tu kt depan ialah air bag yg ada kt dlm kete tu sendiri....kalo ada perlanggaran nnti, air bag tu kuar and bang on to your children face atau dia akan menolak car seat tu.....kalo yg menghadap ke belakang la...
tp armin skang dh tk dok kerusi baby pun.....skang keje dia kalo adik anis, ummi suruh dia tolong agah2 adik....dia manggil2 la....ADIK!! tk pun dia geletek adik dia




Wednesday, 22-Oct-2008 06:17 Email | Share | | Bookmark
Bersyukurlah....

ainura bertudung
tudung lain plak
hmmmm.....terlampau byk menda yg berlaku slps menyambut hari raya ni...kita balik dr kg mengharapkan semuanya kembali kpd asal....rutin harian, pergi keje, anak2 dijaga oleh 'Anakku Bukan Anakku' ituewww...... (kakak la yg kasi nama ni) meluat sungguh la kalo nk cerita asal usul nama ni....yelah, kita dh kasi dia balik beraya, boleh tknk dtg balik Mesia. sakitnya hati....ngapa lah mereka ini tk pandai nk bersyukur. actually maid ku itu suka sgt menyakitkan hati aku..aku rs dia pun tau aku tk suka dia panggil armin & ainura, 'ANAKKU' kdg2 tu rs mcm dia sengaja je...sakit betul telinga mendengarnya....
dah la maid ku ini suka melewan...yelah, dia lebih tua pada kita...lg pulak agaknye aku dok panggil dia 'kak'.mengikut kwn aku, jgn ajar diorg dgn panggilan 'kak', panggil 'bibik' je.....entahla eik!!! so, skang ni armin & ainura dihantar ke taska for daycare. armin ok je, cuma on d 2nd day, dia mcm nk marah sbb dia mintak nak pegi rumah Mak Tok dia.Ummi ckp tak boleh la sbb harini Ummi keje...dia terus masuk pagar taska dia, then peluk tubuh dia tgk Ummi...hahaha....kelakar sgt...adik la Ummi paling kesian.on d 1st day, ptg ms pegi amik tu....mata sembab....suara serak....sbb menangis je...maybe adik tak biasa tido dlm environment yg bising kt taska. bila tak cukup tido, mestilah meragam kan?? nk dukung lah....tk boleh kena tinggal lah...then, adik kena demam+selsema+batuk.....ishhh.....sian!!!! tp alhamdulillah, ms kt taska, siang2 dia tk demam pun sbb dia demam malam je....2 malam Ummi tk berapa boleh nk tido....
demam2 pun, weekend pegi open house gak
hummmm......ni dah masuk minggu ke-2, hr isnin ritu, armin maintain ok, adik plak, masih tknk ngan cikgu dia tu...tp dia dh tk nangis2 la....itu lah ceritanye....pjg betul karangan Ummi....tu belum masuk bab tension keje lg....cmpur ngan rumah bersepah lg......






Wednesday, 15-Oct-2008 01:06 Email | Share | | Bookmark
Raya Kami



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net